e
Banner

Etiketler: otomotiv lojistiği



Otomotiv lojistiğinde 21 yıllık tecrübe: Pan Lojistik


Yayın: 31-08-2018
Kategori: Lojistik

Otomotiv ve yan sanayi lojistiğinde 21 yıllık bir tecrübeye sahip olan Pan Lojistik, bu alanda “Spare Parts Logitics” servisleriyle 6 özel çözüm sunuyor. Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, “Spare Parts Logitics hizmetlerimiz iş hacmimizin %35’lik kısmına karşılık gelmekte ve büyük oranda otomotiv ve yan sanayi sektörü için 7/24 hizmet üretmektedir” dedi.




Toyota’nın kapılarından her gün 1000 tır geçiyor


Yayın: 22-03-2019
Kategori: Otomotiv

Tedarik zinciri süreçlerinde “basit, güvenli ve yalın” felsefesi ile hareket eden Toyota’nın lojistik kapılarından günlük, parça ve bitmiş araç taşıyan 1000 tır giriş ve çıkış yapıyor. Tedarik zinciri süreçlerinde maliyet kadar çevre faktörünü de gözettiklerine dikkat çeken Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Üretim Kontrol Müdür Yardımcısı Hasan Aydemir, bu doğrultuda yeşil lojistik çözümlerine yöneldiklerini söylüyor. 




Otomotiv lojistiği kökten değişecek!


Yayın: 21-12-2020
Kategori: Otomotiv

Türkiye ihracatının dinamosu haline gelen otomotiv sektörü, rekabet gücünü artırmak için lojistikte maliyetleri azaltmanın yollarını arıyor. Bağlantılı Taşımacılık, Otonom Taşımacılık, Talebe Bağlı Lojistik ve Elektrikli Yük Taşımacılığı olmak üzere temelde dört büyük trendin otomotiv ve lojistik sektöründe kökten değişiklikler yaratmasını beklediklerini ifade eden Otomotiv Sanayii Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün, sanayinin rekabet gücünü artırmak için lojistiğe ilişkin gündemlerinde olan konuları açıkladı. 




OMSAN otomotiv lojistiğinde alternatif çözümlerle konumunu güçlendiriyor



Türkiye’de demiryolu tren işletmeciliği yetki belgesine sahip ilk özel tren işletmecisi olan OMSAN Lojistik, yurt içinde otomobil taşımacılığından sonra yeni bir ilke daha imza attı: Marmaray üzerinden dünyanın ilk kıtalar arası otomobil taşımacılığını gerçekleştirdi. OMSAN Lojistik Genel Müdürü Cömert Varlık, “Marmaray’ın sunduğu güvenli, çevreci ve hızlı ulaşım avantajını kullanarak uluslararası demiryolu taşımacılığına hız vereceğiz” dedi. 




Lima Lojistik İtalya yatırımıyla otomotiv taşımalarını hızlandıracak



Lima Lojistik, otomotiv lojistiğindeki iddialı geçen yıl İtalya’da (Milano) açtığı ofisle güçlendirdi. Lima Lojistik Kurucu Ortağı Cenker Ural, İtalya ofisi üzerinden Avrupa otomotiv trafiğini ithalat ve ihracat olarak iki yönlü hızlandırmayı hedeflediklerini söyledi. 




OYAK’ın otomotiv odaklı Ro-Ro limanına ilk sefer


Yayın: 07-04-2021
Kategori: Denizyolu

OYAK Denizcilik ve Liman İşletmeleri A.Ş. tarafından Japon NYK Line (Nippon Yusen Kaisha) ortaklığı ile Kocaeli’ne bağlı Körfez ilçesinde, tüm markalar ile çalışmak üzere hayata geçen ortak liman işletmesinde ilk deneme seferi başarıyla gerçekleşti. Uluslararası standartlarda hizmet verecek olan otomotiv odaklı Ro-Ro Limanı, küresel otomotiv lojistiğinin yeni merkezi olmaya hazırlanıyor.




Lima Lojistik'ten otomotiv sektörüne özel çözümler


Yayın: 20-05-2022
Kategori: Lojistik

Otomotiv lojistiğinde iddialı olan Lima Lojistik, sektörün zamanında teslimat talebine özel çözümlerle cevap veriyor. Lima Lojistik Otomotiv Müdürü Ramazan Bedir, sektöre havayolu ve minivan gibi taşımacılık çözümlerinin yanı sıra İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında 7 gün 24 saat operasyon ve gümrükleme hizmeti sunduklarını aktardı. 




Otomotivciler lojistikte çözümü çevreci modlarda ve dijitalleşmede arıyor


Yayın: 25-05-2022
Kategori: Otomotiv

Otomotiv sektörü pandemiyle başlayan tedarik krizi ve lojistik darboğazlarıyla mücadelesini sürdürüyor. Bir aracın toplam maliyeti içinde yüzde 10 gibi ciddi pay alan lojistiğin sektörün rekabet gücünde en önemli unsurlardan biri olduğunu belirten Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Özlem Güçlüer, sektörün lojistik ajandasındaki başlıkları, yeşil lojistik, dijitalleşme, nitelikli iş gücü, tedarik kaynaklarının çeşitlendirilmesi, yerli katkı payının maksimizasyonu ve tedarik zincirinin güvenli şekilde sürdürülebilirliğinin sağlanması olarak açıkladı. 




CEVA Lojistik global bitmiş araç lojistiğine iddialı giriyor


Yayın: 25-01-2023
Kategori: Lojistik

CEVA Lojistik, 2022 yılında alımını gerçekleştirdiği GEFCO’nun operasyonları ile global bitmiş araç lojistiği (FVL) için özel birim kuruyor. 4 bin kişinin görev yapacağı, 1.600 kamyon, 3.000 araç nakliye vagonu ve 100’den fazla araç bileşiminden oluşacak birim, GEFCO COO’su Emmanuel Cheremetinski tarafından yönetilecek. GEFCO’nun diğer faaliyetleri ise mevcut CEVA operasyonları ile birleştiriliyor. 




CEVA bitmiş araç lojistiğinde hedef büyüttü


Yayın: 20-03-2023
Kategori: Lojistik

CEVA Lojistik, GEFCO’yu satın alması sonrasında gerçekleştireceği yeni yatırım ve hizmetlerle bitmiş araç lojistiği pazarında büyümesine ivme kazandıracak. 2023 ve 2024 yılında faaliyete başlayacak 4 yeni Ro-Ro gemisiyle Uzak Doğu – Türkiye  & Avrupa hattında düzenleyecekleri karşılıklı seferlerle global otomotiv üreticilerinin ihtiyaçlarına cevap vereceklerini belirten CEVA Lojistik Satış ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Murat Karadağ, Türkiye pazarında ise 2024 sonuna kadar bitmiş araç lojistik cirolarını yüzde 70 artırmayı hedeflediklerini söyledi.